Haluan ottaa kantaa Ylen sivuilla julkaistuun uutiseen. Siinä siis kerrotaan, että kyselyn perusteella joka viides suomalainen kokeolevansa syrjitty. Usein yleisin syy tähän on huono-osaisuuden kokemus. Eniten kyselyyn vastanneista koki olevansa syrjitty, koska on eläkeläinen, omaa pienet tulot tai kokee sitä oman sukupuolensa takia. Myös esimerkiksi työttömät, vammaiset ja etniset vähemmistöt kokevat syrjäytymistä. 

 

Uutisessa kerrotaan myös koronan vaikuttamisesta ihmisiin, jotka kokevat olevansa syrjittyjä. Voi olla todella hankalaa nyt, jos jo aiemmin on ollut työelämässä vaikeaa, ja kun nyt on vielä vaikeampaa. Jotkut etniset ryhmät voivat kokea aiempaa enemmän syrjäytymistä tämän koronakriisin takia. Uutisessa kerrottiin, että esimerkiksi kiinalaisia ja somaleita kohtaan on epäluuloja. Tämähän on tosi huono juttu, koska se on varmasti heille todella hankalaa. On aika hirveää, että pitää heti löytää joku syyllinen tähän koronaan, ja alkaa sitten heti syyttämään ja osoittamaan. 

 

Itsensä syrjityksi kokemisen tunne voi olla todella paha juttu, koska ihmiset, jotka sitä kokevat voivat ajautua siihen, että he eivät enää koe olevansa yhtään osa yhteiskuntaa. Tämä taas horjuttaisi pahasti suomalaista yhteiskuntaa. 

 

Linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-11324612