Urheilu vaihtuu olueen, lukeminen ei onnistu – koronayksinäisyys on monelle lamauttavaa, mutta voi tästä seurata hyvääkin, sanoo psykiatri

Niinhän he sanovat, että voi seurata jotain hyvä esimerkiksi ” Ihmiset voivat lähentyä toisia” niin sanoo Yle uutisen sivulla professori Huttunen, mutta omasta mielestä se on osittain niin mutta osasittain se ei ole. Etenkin vanhemmat ihmiset joutuvat olemaan yksinään, mutta kerran nyt on enemmän vapaa-aika niin voi olettaa, että läheiset ottaisivat enemmän yhteyttä, mutta siitä ei voidaan olla varmoja. Eli suuri osa heistä vain yksinäistyy entistä enemmän. Myös pelko koronasta lisääntyy, koska siitä puhutaan joka paikassa myös, aiheutuu lisää ahdistusta etenkin riskiryhmän kuuluville. Ja esimerkiksi he ketkä tarvitsevat terapiahoitoa niin saavatko he sitä nyt tarpeittensa mukaan. Nykyään maailma on mennyt suuremmaksi osaksi digitaalisen muotoon. Jollekin se sopii jollekin ei, riippuu ihmisestä.

On tässä tieteenkin hyviäkin puolia koronayksinäisyydessä niin kun Huttunen sanoo Yle uutisen artikkelissa ” Että kriisiin liittyvät kokemukset voivat myös auttaa arvioimaan uudelleen oman elämän rajoja.” Saatamme jopa oppia arvostamaan lääkäreitä ja ylipäätään terveydenhuollon yhteiskunta. Myös omia läheisiä ja yhteisiä hetkiä niiden kanssa. Tilanne on vaikea, mutta kyllä tästä selviää.

https://yle.fi/uutiset/3-11320345