Hallitus on päättänyt, että kaikki peruskoulut jatkavat lähiopetusta 14.5 alkaen. Kouluissa otetaan kylläkin käyttöön erilaisia järjestelyitä, jolla ehkäistään viruksen leviämisen riskiä. Mielestäni enää ei ole mitään järkeä vaihtaa etäopiskelusta takaisin lähiopetukseen, sillä nyt etänä opiskeluun on totuttu ja päästy hyvin vauhtiin. Tämä päätös ei koske toisen asteen opiskelijoita, mutta luulen, että hallitus tekee vastaavan ratkaisun myös toiselle asteelle.  

 

Minun mielestäni tässä päätöksessä, että avataanko koulut jälleen, niin pitäisi kuunnella opettajia ja oppilaita myöskin. Opetusalan ammattijärjestö OAJ on vastustanut myös koulujen avaamista, jonka mukaan koulut voisivat siirtyä kesälomalle suoraan etäopetuksesta, jonka kanssa olen samaa mieltä. Kun on menty näinkin pitkään etänä, niin haluaisin mennä etänä myös lukuvuoden loppuun.  

 

Julkisilla paikoilla, kuten esimerkiksi koulussa on vaikea pitää etäisyyttä toisiin. Vaikka koulunkäyntiä porrastettaisiin, niin siltikin sadat ihmiset työskentelevät ja liikkuvat samoissa tiloissa. Toivon, että saadaan lukiossa opiskella lukuvuosi etänä loppuun asti. En näe siitä hyötyä, että viikko tai kaksi käydään koulussa opiskelemassa, jos siellä ei voi opiskella normaalisti. 

 

 

Lähde: YLE 4.5.2020