Voisiko maailmanlaajuisella pandemialla olla positiivisiakin vaikutuksia? Ainakin ympäristön näkökulmasta maapallon pysähtyminen tänä keväänä on saanut aikaan myös hyviä asioita. Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä ehdottaa Ylen uutisissa, että Suomea voitaisiin elvyttää koronakriisistä ja samalla lisätä ympäristön hyötyjä entisestään.

Valtion lupaamaa tukea kivihiilestä luopumiseksi voitaisiin Lintilän mukaan aikaistaa vuodesta 2022 jo ensi vuoteen. Mielestäni juuri tällaiset toimet ovat niitä, joita tarvitsemme päästäksemme eteenpäin viruksen hellittäessä ja kun rajoituksia päästään purkamaan. On hyvin tärkeää, että kriisistä päästään jaloilleen ja valtion tuki on tässä asiassa yrityksille liki välttämätöntä. Jos tuen saaminen ja maailmanlaajuisesta kriisistä toipuminen saadaan käännettyä myös ympäristöhyödyksi, voidaan sanoa Suomen toimineen vähintäänkin mallikkaasti. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Koko yhteiskunnan harteilla on tällä hetkellä sekä korona- että ilmastokriisi. Tärkeää on siis tehdä päätöksiä, jotka eivät edistä toista ja hidasta toista kriisiä. Vallitseva tilanne aiheuttaa todennäköisesti muuallakin maailmassa ratkaisuideoita ja innovaatioita, jotka eivät ainoastaan ole välttämättömiä vaan myös vihreitä.

Lähde: https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/ministeri-lintila-kivihiilesta-luopumisen-tukea-voisi-aikaistaa-osana-koronaelvytysta-jokainen-kivi-ja-kanto-kaannetaan/839840