Nuoret masentuvat helpommin nykyään, joka tarkoittaa mielenterveyspalveluiden kehittämistä vuosille 2020-2030. Masennus saattaa näkyä nuorilla myös huomion hakemisella, kun se saattaa olla “siistiä” olla masentunut. Näin nuori saa huomiota ja sääliä olemalla feikkimasentunut. Olemassa silti on oikeasti masentuneita ihmisiä, jotka tarvitsevat apua. Masennus voidaan todeta myös vanhemmassa iässä. 

 

Jutussa Helena Vorma kertoo, että: tarkoitus on aloittaa masennuksen ehkäisystä ja hoidosta, sen jälkeen ottaa käyttöön ahdistuneisuushäiriöiden ehkäisyn ja hoidon menetelmiä ja tulevaisuudessa myös menetelmiä muihin häiriöihin. Tämä on hyvä menetelmä vähentää masennusta sekä onneksi Suomi on hyvinvointivaltio ja hoito on ammattimaista.  

Ehkä kerron tästä hieman. Olen itsekin kärsinyt masennuksesta ja olen käynyt juttelemassa monien asiantuntijoiden kanssa asiasta. Olen nyt siitä parantunut ja en koe enää pieniä itsetuhoisia ajatuksia, kun sain hyvää Suomessa tarjottavaa hoitoa. Voin nykyään paremmin. 

 

Meidän kaikkien täytyy tukea nuoria sekä aikuisia ja kysellä heidän kuulumisiaan. Nuoret ovat hyviä piilottamaan tunteensa. Ei voi tietää, mitä nuoren mielessä liikkuu. Jos epäilet jonkin masentuneen, kerro siitä heti jollekin. Vältetään kaikki kauheat itsemurha tapaukset ja tehdään yhteiskunnasta parempi!