Yle julkaisi 4. toukokuuta 2020 uutisen, jossa kerrotaan koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vapauttamisesta. Viruksen leviämistä on tähän mennessä pyritty estämään muun muassa erilaisilla rajoituksilla. On asetettu kokoontumisrajoituksia, muita ihmisiä on suositeltu välttää, sekä hygieniasta on kehotettu pitämään erityistä huolta. Nyt kuitenkin hallitus on päättänyt alkaa poistamaan rajoituksia asteittain.  

Hallitus kertoo purkavansa rajoituksia vähitellen. Mielestäni se kuulostaa järkevältä ratkaisulta. Kaikkia rajoituksia ei tulisikaan ottaa nopeasti pois, vaan juurikin näin vähän kerrallaan. Pisimpään mielestäni tulisi rajoittaa suurten yleisötapahtumien järjestämistä, sekä lentoliikennettä. Näissä tilanteissa virus pääsisi leviämään eniten.

Rajoituksilla on erilaisia vaikutuksia ihmisiin. Useilla ihmisillä työnteko ja opiskelu on muuttunut etätyöskentelyyn viruksen myötä. Myös etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin on saattanut tuntua haastavalta, sekä suuria tapahtumia on harmiksi jouduttu perumaan.

Mielestäni hallitus on hoitanut nykyistä tilannetta melko hyvin. Tilanne on hallinnassa ja heidän mukaansa jopa taantumassa. Nyt kun rajoituksia aletaan hellittämää nostamalla kokoontumisrajoitusta, sekä ravintolat ja kahvilat saavat taas olla auki ja peruskoululaiset palaavat kouluun, vapauksia tulee taas enemmän. Vaikka suuremmat rajoitukset tuntuvat edelleen ikävältä, mielestäni terveys tulee silti ottaa ensimmäisenä.

https://yle.fi/uutiset/3-11334393